Naturalny miód bez żadnych dodatków. Miód wielokwiatowy ma słomkowy, jasnożółty kolor. Po krystalizacji od jasnożółtego do herbacianego. W smaku jest łagodny.
Miód wielokwiatowy może być bardzo zróżnicowany pod względem barwy i smaku, gdyż zawiera nektar wielu roślin w różnych proporcjach.
Polecany jest przy stanach alergicznych dróg oddechowych, wyczerpaniu fizycznym i psychicznym. Wspomaga serce oraz naczynia krwionośne.
Przechowywanie: miód należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w ciemnym i chłodnym miejscu (najlepiej w temp. od 6 do 10 stopni). Miód przez dłuższy czas przechowywany w temperaturze pokojowej rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości odżywcze i lecznicze.
Pojemność: 0,4 kg
Producent: Pasieka Królowa Marysieńka Krzysztof Startek, Reblino (woj. pomorskie)
Cena za 1000 g– 34,79 zł