Bezglutenowa mąka kokosowa ma lekko słodki smak i aromat. Charakteryzuje się wysoką absorpcją płynów. Zamieniając mąkę pszenną na kokosową należy dodać podwójną ilość płynów. Przy wypiekach na 1/2 szklanki mąki kokosowej należy dodać 6 jajek i 1/2 szklanki wody.
Świetna alternatywa dla osób nietolerujących glutenu.
Mąka kokosowa sprawdzi się do wypieku ciast, ciasteczek, pieczywa, do naleśników, panierowania mięs i warzyw, zagęszczania zup i sosów, koktajli i smoothie.
Skład: mąka kokosowa 100 %
100 g | |
Wartość energetyczna | 1965kJ/464 kcal |
Tłuszcz ogółem w tym kwasy tłuszczowe: |
19,9 g
|
Węglowodany w tym cukry |
55,2 g 5,5 g |
Błonnik | 9,8 g |
Białko | 15,9 g |
Sól | 0,492 g |
Najlepiej spożyć przed końcem: 06.05.2023
Wyprodukowano w Polsce (Olejowy Raj)
Kraj pochodzenia: Indonezja
Cena jednostkowa za 1000 g: 14,30 zł