- News
- 0 polubień
- 718 odwiedzin
- 0 komentarzy
Pandemia Covid-19 trwa już drugi rok. Kilka miesięcy temu zaczęły się szczepienia wywołujące odporność przed zakażeniem koronawirusem SARS-CoV-2. Są ich zwolennicy, ale nie brakuje też przeciwników. Trudno się dziwić, chyba wszyscy mamy jakieś obawy przed przyjęciem tej szczepionki, z różnych powodów. Jeśli jednak zdecydowaliśmy się i zaszczepiliśmy, warto wiedzieć, jak teraz zadbać o swoje zdrowie. Bo szczepienie nie jest obojętne dla naszego organizmu.
Po pierwsze, aby wyeliminować z organizmu metale ciężkie, należy przyjmować chlorellę, zieloną algę słodkowodną o właściwościach detoksykujacych (jest dostępna w proszku lub w kapsułkach), i zajadać zielone listki kolendry, która jest jednym z najbardziej skutecznych detoksykantów metali ciężkich i innych toksycznych zanieczyszczeń. Tak w ogóle, to warto taką kurację przeprowadzać raz w roku.
Po drugie, należy wprowadzić do swojej diety czosnek lub zwiększyć jego udział w niej. To bardzo cenne warzywo, a zarazem roślina lecznicza. Wzmacnia system immunologiczny, ma właściwości bakteriobójcze i antyzakrzepowe, chroni żyły i arterie, reguluje pH we krwi.
W ogóle warto wzbogacić swoją dietę o owoce i warzywa, szczególnie te zielone (sałata, brokuły, szpinak, koper, natka pietruszki), bo one zawierają najwięcej utleniaczy i też regulują pH we krwi.
Po trzecie – dobrze jest pić codziennie wodę z odrobiną cytryny i sody oczyszczonej. Taka mieszanka wzmacnia nerki i ich właściwe funkcjonowanie, działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie. A jeśli jesteśmy już przy nawadnianiu organizmu, to nie możemy pominąć filtrowanej wody morskiej, która uzupełnia organizm w sole mineralne.
Warto też wspomóc się spiruliną (to nazwa handlowa zielono-niebieskich alg, rosnących w ciepłych jeziorach Afryki i Ameryki Środkowej i Południowej), która oczyszcza i wzmacnia organizm, dotlenia komórki i uzupełnia niedobory witamin z grupy B i żelaza oraz propolisem, który ma działanie antygrzybiczne i przeciwbakteryjne.
Komentarze (0)